A paradicsomos csirkecomb paprikával kiegészítve egy szuper egyszerű, ugyanakkor kiadós főételt varázsol az asztalunkra, amit tálalhatunk különböző köretekkel vagy csupán friss kenyérrel. Az előkészület max 10 perc, utána magától elkészül a sütőben..
Hozzávalók
- 8 db csirkecomb (alsó vagy felső)
- 5 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 pohár száraz fehérbor
- 5 ek passzírozott paradicsom
- 3 db kápia paprika
Elkészítés
- A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
- Egy nagy, nehéz aljzatú lábasban az olajat felforrósítjuk (a tűzhelyen), ebben a combokat megbarnítjuk, közben megsózzuk, borsozzuk.
- Belepréseljük a fokhagymát, átforgatjuk kb 1 percig, majd felöntjük a borral. Néhány percig pároljuk.
- A paprikákat csíkokra felszeleteljük.
- Amikor a bor kb a felére redukálódott, a combokhoz adjuk a paprika szeleteket és a paradicsompürét.
- A lábast a sütőbe tesszük, kb 1 órán át sütjük az ételt. Akkor jó, amikor a combok szép barnák és puhák, a szósz sűrű.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk párolt rizzsel vagy krumplipürével és salátával, savanyúsággal vagy párolt zöldségekkel. Köretek>>
- A sütő polcát használjuk ki zöldséges köret készítéshez. Sült zöldségek>>
- A végén megszórhatjuk 1 kanálnyi aprított zöldfűszerrel – ideális a zöldpetrezselyem, bazsalikom, vagy koriander.
- A lábas lehetőleg öntött vas legyen, ideális a lapos un. casserole edény.
- A paradicsomos csirkecomb paprikával igazán nem igényel sok előkészületet, így remek családi ebéd lehet lustálkodó hétvégékre.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu