Ez a padlizsán és feta puffancs nagyon könnyen elkészíthető, továbbá egészséges és glutén-mentes is – vegán fetát alkalmazva tejmentes lesz. Ideális italozás kisérőjeként, vagy piknikre, kirándulásokra is be lehet csomagolni. Csicseriborsó liszt helyett egyéb gluténmentes liszt is használható.
Hozzávalók
- 1 egészben sült vagy grillezett padlizsán
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ teáskanál füstölt paprika
- Néhány csipet cayenne (opcionális)
- ½ teáskanál köménypor
- ½ csésze csicseriborsóliszt
- 2 közepes tojás
- 1 evőkanál apróra vágott menta
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 100g feta
Elkészítés
- A padlizsánt előre megsütjük majd hűtőszekrényben pihentetjük.
- A padlizsán húsát egy keverőtálba kikaparjuk. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, a feta kivételével, és elkeverjük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd belemorzsoljuk a sajtot. Elkeverjük.
- Egy serpenyőbe kanállal kis gombócokat szaggatunk a tésztából, amiket laposra ás kerek formára nyomunk.
- Pár percig sütjük – amikor a felülete már nem folyékony, megfordítjuk őket és még egy percig sütjük.
- Egy tányérra kiszedjük őket, és elkészítjük a következő adagot.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu