Ez az olasz borjútál burgonyával és zöldfűszerkkel készül, amely egy hagyományos olasz egytálétel (spezzatino di vitello). Nagyon egyszerű elkészíteni, ideális hétköznapi vacsorára vagy hétvági ebédre.
Hozzávalók
- 1 szál zellerszár
- 1 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 3 db zsályalevél
- 2 ág rozmaring
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 kocka vaj vagy margarin
- 2 db babérlevél
- 1,5 kg borjúhús, kockára vágva
- 1 pohár száraz fehérbor
- 1L csirke vagy marha alapleves
- 1 kg burgonya
Elkészítés
- A zöldségeket és a fűszernövényeket felaprítjuk(kivéve a babér levelet).
- Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket és a vajat.
- Fedő alatt puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott húst.
- Addig főzzük, amíg a hús színe megváltozik, majd hozzáadjuk a bort és a babérlevelet. Hagyjuk elpárologni a bort, majd felöntjük az alaplevessel.
- Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes hőfokon rotyogtatjuk.
- Közben megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk a burgonyát, amiket a húshoz adunk kb 10 perc főzés után. 15-20 percig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
- Friss kenyérrel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu