A szokásos reggelinket ajánlatos kissé egészségesebbé varázsolni. Kiváló erre a narancsos quinoa mazsolával, amely nem csupán egészséges, de meglehetősen kiadós is, így órákon keresztül telített érzettséget biztosít. 15 perc alatt összedobható..
Hozzávalók
- Fél ek olívaolaj
- 1 (fényezetlen) citrom reszelt héja
- Fél bögre quinoa
- 1.5 bögre narancslé
- 2-3 ek mazsola
Elkészítés
- Az olajat egy nehéz aljú lábasban felforrósítjuk. Ebben a reszelt citromhéjat és qunioa szemeket kb 1 percig kevergetjük.
- Amikor a citrom illata elég erős, hozzáadjuk a mazsolát, megforgatjuk az olajban, majd felöntjük a narancslével.
- Felforraljuk, majd alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a narancslé felszívódik a szemekbe – ez kb 15 perc.
- Közben néha megkeverjük. Fedő alatt 5 percig pihentetjük.
Tippek
- Melegen vagy langyosan tálaljuk reggelire vagy egy hétvégi brunch első fogásaként.
- Mazsolát helyettesíthetjük egyéb aszalt gyümölcsökkel is – pl áfonya, cseresznye, barack, meggy.
- A narancslé lehetőleg frissen csavart legyen (kb 4-5 db közepes narancs szükséges hozzá), de friss bolti terméket (100% narancs) is alkalmazhatunk, bár ennek kevésbé intenzív lesz az íze.
- Hidegen nagyszerű desszert lehet egy nyári, egészséges menü végén (kevés narancslikőrrel megbolondíthatjuk felnőttek számára!).
- A narancsos quinoa mazsolával egy tuti egyszerű és egészséges édesség, fogyasztható diétás és egészségtudatos étrendek keretében is. Glutén-mentes, így liztérzékenyek számára tökéletes étel.
Kapcsolatos cikkek
- Narancsos receptek
- Reggelizés
- Brunch receptek
- Desszertek
- Egészséges édességek
- Gyümölcsös édességek
- Quinoa receptek
Zest.hu