A narancsos kacsamell sokak kedvence, bár könnyen el lehet rontani (általában túlsütjük). A következő narancsos kacsamell csíkok egy tuti egyszerű és szuper gyors verzió, kezdők számára sem lesz kihívás.
Hozzávalók
- 2 kacsamell filé ( bőr nélkül)
- 1 narancs
- 4 ek angol narancslekvár
- 1-2 csipetnyi chili pehely
- 1 tk Sherry ecet
Elkészítés
- A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
- A húst egy centi vastag csíkokra felszeleteljük.
- A narancsot félbevágjuk, a levét egy kis tálkába kicsavarjuk, majd 4 gerezdre felvágjuk.
- A narancslét elkeverjük a lekvárral, chilivel és ecettel. Sózzuk, borsozzuk.
- A hússzeleteket a mázban megforgatjuk.
- Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a hús szeleteket egymás mellé fektetjük. A maradék mázzal a felszínüket megkenjük. A narancs gerezdeket a hússzeletekre szórjuk.
- 10-20 percig sütjük, attól függően, hogy mennyire átsülve kedveljük.
Tippek
- Tálaljuk krumplipürével vagy párolt rizzsel. Egy zöldsaláta vagy káposztasaláta is jól kíséri.
- Vigyázzunk arra, hogy ne süssük túl a kacsahúst, különben rágós lesz – 10 perc után már pink a közepe, sok séf szerint így az ideális. Még jobb megoldás lehet az, ha grillsütő alatt gyorsan megpirítjuk a felszínét, így belül szaftos marad a hús.
- Az angol narancslekvár pikánsabb és darabosabb a magyar narancslekvárnál – delikben kapható.
- A narancsos kacsamell csíkokat tálalhatjuk családi, baráti hétvégi összejöveteleken, ünnepi alkalmakon, de akár gyors hétköznapi vacsoraként is.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu