A mézben sült füge egy klasszikus görög ínyencég, amit joghurttal tálalnak. A narancsos füge pisztáciával egy különleges verzió, amely remekül zár egy vendégváró ebédet, vacsorát, vagy ideális egészséges desszert. Szuper egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók
- 8 érett füge
- Kb 1 tk vaj
- 1 ek méz
- 1 kis narancs reszelt héja és leve
- kb 20 dkg görög joghurt
- 5 dkg pisztácia bél (sótlan)
Elkészítés
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- A fügéket félbevágjuk, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.
- A narancs kicsavart levét a mézzel elkeverjük.
- Kis darab vajat a az ujjunkkal a fügékre kenünk.
- A narancsos mézzel leöntjük a fügéket, majd 15 percig puhára, ragadósra sütjük.
- Közben a joghurtot elkeverjük a reszelt narancshéjjal.
- A pisztácia beleket durván felaprítjuk.
- Kis tálba tálaljuk a mézes fügét, leöntjük a narancsos joghurttal, megszórjuk a pisztácia darabokkal, végül lelocsoljuk a sütés során keletkezett sziruppal.
- Melegen, langyosan tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk egy mediterrán, különösen görög, menü végén.
- Kiváló lehet reggelire is, müzlivel vagy granolával megszórva.
- Mivel a füge a vágykeltő ételek egyike, így az édesség remek romantikus alkalmakra is.
- A fenti kombináció voltaképp szinte szuperételekből áll, így a narancsos füge pisztáciával nem csupán különleges, de szuper egészséges is. Fogyasztható diétás, fogyókúrás étrendekben (vaj nélkül), vagy egy egészségtudatos étrend keretében.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu