A narancsos csirkecomb egy kínaias recept, ideális nyári grillezésre, de elkészíthető sütőben is. Bár gyorsan előkészíthető, érdemes néhány órán át pácolni..
Hozzávalók
- 8-10 csirkecomb (alsó vagy felső)
- 2 ek méz
- 3 cm gyömbér reszelve
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- Másfél tk kínai ötfűszer keverék
- 2 tk szójaszósz
- 3 ek narancslekvár
- 1 tk reszelt narancshéj
- 1 ek szezámolaj
Elkészítés
- A gyömbért megpucoljuk, lereszeljük. A combokat megmossuk, szárazra töröljük.
- Egy edényben (ami nem fém) elkeverjük a hozzávalókat, majd a combokat beleteszzük, megforgatjuk.
- Minimum 2 órán át marináljuk, néha megforgatjuk a mázban.
- A grillsütőt elékészítjük, majd a parázson vagy közepes hőfokon a combokat alaposan átsütjük.
Tippek
- Tálaljuk kínai vagy ázsiai zöldségekkel, salátával. Ideális pl kínai coleslaw saláta.
- Remek parti étel, különösen grill-partyka. Hidegen pedig tökéletes piknikre, uzsonnára stb.
- Narancslekvár helyettesíthető friss narancslé és narancshús keverékéből készül sűrű kompóttal.
- Télen elkészíthető sütőben is – kb 30-40 percig süssük 190 fokos sütőben!
- A narancsos csirkecomb meglehetősen édes, és nem csípős, így gyerekeknek is ízlik.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu