Mini vagy koktél kolbászkákat gyorsan és egyszerűen ünnepiessé varázsolhatunk. Példa erre az alábbi narancsos-áfonyás kolbászkák receptje, amelyek íze, illata egyből karácsonyi hangulatot keltenek..
Hozzávalók
- 35-40 db mini vagy koktél grillkolbász
- 2 ek narancslekvár
- 2 ek vörösáfonya mártás
- 1 ek méz
- 3 ek friss vörösáfonya
- 1 narancs reszelt héja
Elkészítés
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- A kolbászkákat egy nagy tepsiben elrendezzük, tíz percig félig megsütjük.
- A lekvárt, mézet, áfonyaszószt és áfonyát elkeverjük, ezzel leöntjük a kolbászokat.
- További 15 percig sütjük – miközben néha megforgatjuk.
- Reszelt narancshéjjal tálaljuk.
Tippek
- A kolbászka ideális parti falat – különösen karácsonyi, szilveszteri partikon. Tálalhatjuk melegen, langyosan vagy hidegen is.
- Szuper aperitif mellé egy karácsonyi menüben – de remek kiegészítő elem sült pulyka mellé.
- Ha nem tudunk beszerezni friss vagy fagyasztott áfonyát, akkor nyugodtan kihagyható. Konyhakész áfonya szósz kapható kulinárisban, angol delikben – házilag nagyon könnyen elkészíthető. Vörösáfonya mártás>>
- A narancsos-áfonyás kolbászkák feldobnak ünnepi, vendégváró alkalmakat, felnőttek, gyerekek is szívesen majszolják.
Kapcsolatos cikkek
- Karácsonyi party ételek
- Szilveszteri ételek
- Narancsos receptek
- Áfonyás receptek
Zest.hu