Ezek a Misoval sült tofu kockák egészségesek, finomak és nagyon sokoldalúan felhasználhatók – salátában, levesekben, egytálételekben vagy snack-ként. Hűtőszekrényben napokig tárolhatók.
Hozzávalók
- 20 dkg kemény tofu
- 1 evőkanál Kikkoman Tamari szójaszósz (gluténmentes)
- 1 tk miso paszta
- 1 tk szezámolaj
- 1 tk rizs ecet
- Pár csipet pálmacukor (vagy nádcukor)
- 1 tk szezámmag
- ¼ tk kurkuma por
Elkészítés
- A szóját, miso -t, szezámolajat, ecetet és a cukrot sima pasztává kikeverjük. Hozzáadjuk a kurkumát és a szezámmagot.
- A tofut falatnyi nagyságú kockákra vágjuk, majd leöntjük a pasztával. Legalább 30 percig pácoljuk.
- Wokban vagy serpenyőben felhevítünk kevés mogyoróolajat. A tofu kockákat minden oldalon pár percig aranybarnára sütjük.
- Szójaszósszal vagy chili mártással tálaljuk – melegen vagy hidegen.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu