Ez a miso pasztás édeskömény és tofu egy kiadós vegán és glutén-mentes étel, rizstésztával vagy rizzsel tálalva. Köretként is tálalhatjukod – jól passzol grillezett halak és tengeri herkentyűk mellé.
Hozzávalók
- 1 fej édeskömény
- 1 bébi póréhagyma
- 100g kemény tofu
- 1 evőkanál olaj
- 1 tk szezámolaj
- 1 evőkanál szójaszósz, Kikkoman
- 2 evőkanál rizsbor
- 1 tk miso paszta
- ½ lime leve
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 evőkanál apróra vágott koriander
- Tálaláshoz: rizstészta vagy főtt rizs
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- Az édeskömény zöld leveleit levágjuk, félretesszük, majd vékonyan felszeleteljük. A póréhagymát felszeleteljük, a tofut kockákra vágjuk. Egy tepsiben elrendezzük őket.
- Egy kis tálban keverjük össze az olajokat, misót, rizsbort, lime levét és a szójaszószt. Ráöntjük a zöldségekre, majd jól bedörzsöljük a zöldségeket. Lefedjük a tepsit fóliával és 20 percig sütjük.
- Átforgatjuk a zöldségeket, a tetejére szórjuk a szezámmagot, majd fólia nélkül további 10 percig sütjük.
- Közben megfőzzük a tésztát vagy a rizst a csomagoláson található utasítások szerint, lecsepegtetjük és melegen tartjuk.
- A sült édesköményt és tofut tésztával vagy rizzsel tálaljuk. A tetejére szórjuk az apróra vágott koriandert, majd azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu