A konyhakész, friss vagy fagyasztott gyoza töltött tésztabatyu a japán konyha egyik alapétele. Europában is kapható nagyobb szupermarketekben és ázsiai delikben. Változatosan felhasználható, bár elsősorban snack-ként szokás fogyasztani pikáns mártogatóssal vagy levesekkel, egytálételekkel tálalják. Ez a miso leves gyoza tésztabatyuval kiegészítve egy kiadós levessé válik, így ideálás rohanós napokon, ugyanis 10 percen belül az asztalon lehet.
Hozzávalók
- 20 db fagyasztott, zöldségekkel töltött gyoza tésztabatyu
- 1 L zöldség alapleves
- 15 dkg zöldbab
- 1 evőkanál miso paszta
- ½ zöldcitrom leve
- 4 szál újhagyma, apróra vágva
- 2 evőkanál apróra vágott koriander vagy zöldpetrezselyem levél
Elkészítés
- A tésztabatyukat forrásban lévő víz felett 3 percig gőzöljük, majd egy tányéron, lefedve melegen tartjuk.
- Egy lábasban felforraljuk az alaplevest, majd hozzáadjuk a zöldbabot és kb 2-3 percig főzzük – maradjon a bab kissé kemény!
- Hozzáadjuk az újhagyma darabokat, és lekapcsoljuk a tűzhelyt.
- Egy merőkanál levest szedünk egy kis tálba, hozzáadjuk a miso pasztát, és csomómentessé keverjük. Ezt a levesbe keverjük, majd hozzáadjuk a gyozát, a zöldcitrom levét és az aprított zöldfűszert. Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Miso leves receptek
- Japán receptek
- Vegán receptek
- Zöldséglevesek
Zest.hu