A következő mézes füge mandulával egy szuper desszert lehet azok számára, akik vigyáznak az alakjukra és/vagy az egészségükre. Ráadásul tuti gyors és egyszerű az elkészítése, akár kezdők számára is..
Hozzávalók
- 4 db füge
- 1 kis kocka vaj vagy margarin
- 2 ek folyékony méz
- 1 kis maréknyi mandulabél
- Fél tk őrölt fahéj
- Tálaláshoz: görög joghurt vagy mascarpane
Elkészítés
- A fügéket megmossuk, megtöröljük, majd mindegyiket 4-4 db gerezdre felszeleteljük, majd egy kis tálban elrendezzük.
- Meglocsoljuk a mézzel, meghintjük a fahéjjal, majd rámorzsáljuk a vajat.
- A mandulát felaprítjuk, majd a fügékre szórjuk.
- 5 percig grill alatt a fügéket puhára sütjük, vigyázva arra, hogy a mandula ne égjen meg.
- Melegen vagy langyosan tálaljuk joghurttal vagy mascarpone-vel.
Tippek
- Ideális desszert ünnepei alkalmakra – ebben az esetben a mandulát cseréljük le pisztáciára, fahéj helyett alkalmazhatunk mézeskalács fűszerkeveréket. Az utóbbi verzió szuper lehet pl egy karácsonyi menüben. A pisztáciás verzió ideális pl Valentin napra!
- Természetesen joghurttal tálalva az étel sokkal egészségesebb, de a keletkezett sziruppal alaposan keverjük el. Ha így sem elég édes, akkor adjunk még hozzá kevés mézet!
- A mézes füge mandulával nem csupán egy szuper egyszerűen elkészíthető desszert, de remek ínyencség lehet őszi, téli napokon. Passzol a legtöbb diétás és egészségtudatos étrendbe.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu