Ez a mexikói kolbászos omlett chorizóval és kaliforniai paprikával és fűszerekkel készül. Ideális alkalmi reggelire vagy brunchra. Tálaljuk salátával vagy tortillába tekereve.
Hozzávalók
- 100g csípős Chorizo vagy hasonló kolbász
- 4 tojás
- 2 evőkanál tej
- 1 kaliforniai paprika
- 1 darab vaj
- 2 szál újhagyma
- ½ csésze reszelt sajt
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöldje
- Só, bors
Elkészítés
- Kis kockákra vágjuk a kolbászt és a paprikát. A hagymát felaprítjuk.
- Egy serpenyőt felmelegítünk, és hozzáadjuk a kolbászt és paprikát. Óvatosan sütjük, amíg a kolbász zsírja kisül, és ebben a paprika megpuhul. Egy tányérra kiszedjük.
- A tojásokat habosra keverjük a tejjel.
- A serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd beleöntjük felvert tojást, egyenletesen szétfolyva.
- Körülbelül egy perc múlva, amikor a tojás felszíne zselés, a tetejére szórjuk a kolbászos keveréket, majd a hagymát és végül a sajtot.
- Lefedjük a serpenyőt, takarékra állítjuk a tűzhelyt, és kb. 5 percig pároljuk.
- Amikor a sajt megolvadt, rászórjuk a petrezselyem leveleket, és óvatosan félbehajtjuk az omlettet. Még egy percig sütjük, majd kicsúsztatjuk egy tányérra.
- Félbevágjuk, és egyből tálaljuk – vagy csíkokra szeleteljük, és tortilla töltelékként alkalmazzuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu