Ez a vegán mexikói babsaláta nem csupán szuper egészséges, kissé pikáns, de seperc alatt elkészíthető. Tálalhatjuk barna rizzsel vagy tortilla lapba tekerve egy gyors ebédre vagy köretként grillezett hús-hal mellé. Ideális saláta lehet a büféasztalon egy buliban vagy a nyári grillpartikon és piknikeken is.
Hozzávalók
- 1 konzerv fekete bab
- 1 konzerv borlotti bab (barna)
- 1 konzerv zöld friss vagy fagyasztott bab (pl edamame, lóbab)
- 1 nagy grillezett paprika, üvegben eltett vagy házi készítésű>>
- 1 kis konzerv kukorica vagy 1 grillezett kukoria levágott szemei
- 2 salottahagyma
- Szeletelt ecetes Jalapeño chili, konzervből
- 3 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem vagy koriander levél
- 1 marék koktél paradicsom
- 4 marék rukkola levél
Öntethez:
- 1 lime vagy citrom leve
- 3 evőkanál olívaolaj
- ½ teáskanál só
- ½ teáskanál őrölt bors
- ½ teáskanál őrölt kömény
- ½ teáskanál szárított oregánó
Elkészítés
- A babokat és a kukoricát vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, és egy nagy tálba szórjuk.
- Az öntetet elkeverjük.
- A grillezett paprikát lecsepegtetjük, felaprítjuk. A salotta hagymát és jalapeno szeleteket apróra vágjuk. Mindezeket a babhoz adjuk, majd lelocsoljuk az öntettel, és alaposan elkeverjük. Megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk – adunk hozzá még chilit, ha szükséges.
- Kb. 30 percig pihentetjük – ha időnk engedi, akár egy napig is érdemes, hogy az ízek jól összeérjenek.
- Közvetlenül tálalás előtt felaprítjuk a zöldpetrezselymet / koriandert, és negyedeljük a paradicsomokat. Ezeket a babsalátához adjuk a rukkola levelekkel együtt, majd óvatosan elkeverjük.
Kapcsolatos receptek
- Egészséges saláták
- Vegán receptek
- Tortilla töltelékek
Zest.hu