Ez a mentás, krémes újburgonya saláta egy francia verzió, így crème fraîche-el készül, amely hasonlít a tejfölhöz, de kevésbé savanykás az íze. Ezt el lehet érni tejföl és tejszín keverékével, ha nem kapunk crème fraîche-t a deliben. A saláta ideális nyári grillezésre, bulikra, piknikre stb.
Hozzávalók
- Fél kg újburgonya, alaposan ledörzsölve
- 6 evőkanál crème fraîche (vagy 3 ek tejföl 3 ektejszín)
- ½ citrom héja és leve
- 3 evőkanál nagyon apróra vágott friss menta levél
- 1 piros chili, szeletelve (opcionális)
Elkészítés
- A burgonyákat enyhén sós hideg vízbe tesszük. Felforraljuk, majd puhára főzzük és leszűrjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd kettévágjuk a nagyobb példányokat.
- Egy nagy tálban összekeverjük a krumplikat a crème fraîche-el, mentalevéllel, a citrom héjával és levével.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Néhány szelet chilivel és mentalevéllel díszítve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu