Ez a vegán meggyes-mandulás zabkása ideális ünnepi reggelire. Elkészíthető friss vagy fagyasztott meggyel, de akár befőttel is.
Hozzávalók
- 50 g hengerelt zabpehely (szükség esetén gluténmentes)
- ½ teáskanál fahéjpor
- 350 ml mandulatej
- 4 evőkanál vaníliás joghurt (növényi alapú)
- 3 evőkanál mandulapehely
A kompóthoz:
- 1 bögre kiolvasztott vagy friss meggy vagy befőtt
- ½ bögre meggylé vagy befőttlé, kiolvasztott meggy leve
- Barnacukor vagy agave szirup, ízlés szerint
- ½ teáskanál fahéjpor
Elkészítés
- A zabpelyhet, fahéjat és a mandulatejet egy lábasba tesszük. Felforraljuk, és 10 percig alacsony hőfok felett lassan főzzük.
- Amikor krémes, lekapcsoljuk a tűzhelyt, összekeverjük, lefedjük, majd 5 percig pihentetjük.
- Közben a kompót hozzávalóit egy kis lábasba tesszük.
- Kb 5-8 percig főzzük, amíg egy sűrű szirupot kapunk a meggy körül.
- A zabkását kis tálakba kanalazzuk, összekeverjük a vaníliás joghurttal, majd rákanalazzuk a kompótot.
- A kompót tetejére szórjuk a mandulapelyhet.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu