A következő medvehagymás omlett gyorsan és egyszerűen elkészíthető, éppen ezért ideális rohanós napokra. Nem csupán illatos, de nagyon finom is.
Hozzávalók (személyenként)
- Vaj vagy margarin
- 1 maréknyi medvehagyma
- Só, bors
- 2 nagy vagy 3 kisebb tojás
Elkészítés
- A tojásokat egy villával kissé felverjük – azaz nem habosra. Sózzuk, borsozzuk.
- A medvehagymát megmossuk, áttöröljük majd felaprítjuk.
- Egy kis serpenyőben egy kocka vajat vagy margarint megolvasztunk, hozzáadjuk a medvehagymát és egy csipetnyi sót. Egy-két percig pároljuk, átszedjük egy tányérra.
- A serpenyőbe teszünk egy újabb kis kocka vajat, amikor habosodik, beleöntjük a felvert tojást. Egy spatulával több oldalról indulva, folyamatosan húzzuk a megsült tojást a serpenyő közepébe, úgy, hogy rétegek keletkezzenek (kicsit billentsük meg a serpenyőt, így könnyebb lesz).
- Amikor már nincs folyékony tojás, takarékra állítjuk a tűzhelyt, és 1-2 percig tovább sütjük. A medvehagymát a tetejére töltjük, az omlettet félbehajtjuk, esetleg átfordítjuk, hogy átmelegedjen a medvehagyma, majd egy tányérra csúsztatjuk.
Tippek
- Tálaljuk melegen friss szemlével, kenyérrel vagy pirítóssal.
- Tálaljunk mellé egy finom, egyszerű salátát. Saláta receptek>>
- Ha több személyre készítjük, használjunk nagyobb serpenyőt, különben a kis serpenyőben túl sokáig tart az omlett átsülése. Vagy egymás után készítsünk individuális adagokat.
- A medvehagymás omlett egy tuti finom tavaszi verzió, érdemes kipróbálni!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu