A következő márványos brownie recept valójában a kávés brownies egyik változata, amiben a csokoládé és krémsajt kombinációja kelti a márványos hatást. Elkészítése nagyon egyszerű, az eredmény isteni finom – de sajnos a koleszterin szintünket nem igazán kíméli.
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 dl erős kávé
- 15 dkg cukor
- 1 tk vanília kivonat
- 3 tojás
- 10 dkg liszt
Krém
- 15 dkg krémsajt
- 5 dkg cukor
- 1 felvert tojás
- 0.5 tk vanília kivonat
Elkészítés:
- A sütőt 180 fokra beállítjuk. Egy 20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A vajat és a csokit egy vízfürdő felett összeolvasztjuk, majd beleöntjük a kévét. Hűlni hagyjuk. Belekeverjük a cukrot, vaníliát, és egy csipet sót.
- Habosra keverjük a tojást és hozzáöntjük a csokis szószhoz, elkeverjük. Óvatosan belekeverjük a lisztet.
- Egy másik tálban a krémsajtot habosra keverjük egy kézi robotgéppel (vagy mini kézi habverővel), majd hozzákeverjük a cukrot, vaníliát és tojást.
- A csokis masszát beleöntjük a tepsibe, eligazgatjuk egy lapos fakanállal. Ráöntjük a krémsajtos masszát és egy lapos késsel márvány mintákat formálunk.
- Kb 30 percig sütjük – ne süssük túl, a tészta közepe maradjon kissé ragadós!
- Fémrácson hűlni hagyjuk, majd kockákra szeleteljük.
Tippek:
- Könnyebben lehet szeletelni, ha betesszük a tepsis sütit néhány percre a fagyasztóba, vagy 1-2 órára a hűtőbe (miután kihűlt!).
- Ideális délutáni teázás kísérőjeként, reggeli energia feltöltésként, partikra vagy fáradtság ellen.
- Figyelem: a márványos brownie nagyon finom, de egy kész kalóriabomba! Ezért fogyasszuk mérsékelten. Egyéb brownies receptek, (többek között diétásabbak is).
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu