Az afrikai-arab ízek kedvelőinek ajánljuk a következő receptünket. A marokkói csirkecomb gránátalmával nem csupán szuper egyszerűen és aránylag gyorsan elkészíthető, de fantasztikusan pikáns és különleges, így elsősorban vendégváró vagy meglepő alkalmakra ajánljuk.
Hozzávalók
- 4 db csirkecomb (vagy 2 pár)
- 1 ek olívaolaj
- 1 kis fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek Ras-El-Hanout fűszerkeverék
- Fél tk szárított chilipehely
- 1 dl csirkeleves
- Fél gránátalma magja
- Fél citrom kifacsart leve
- 1 ek aprított petrezselyem zöld
- 1 ek aprított mentalevél
Elkészítés
- Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk. A combokat megsózzuk, majd az olajban mindkét oldalon világos barnára sütjük. Egy tányérra kiszedjük.
- Közben a hagymát és fokhagymát felaprítjuk.
- A felesleges zsiradékot a serpenyőből kiöntjük, a maradékban a hagymát megpuhítjuk.
- Hozzáadjuk a fokhagymát, chilit és fűszerkeveréket. Egy percig kevergetjük.
- Visszatesszük a combokat, majd felöntjük a levessel és a citromlével.
- Fedő alatt 15 percig rotyogtatjuk, majd a fedőt levesszük, és a hőfokot feljebb állítjuk.
- Néhány percig sütjük tovább, addig, amíg egy sűrű sziruppá redukálódik a mártás.
- Közben óvatosan kikaparjuk a gránátalma magjait és felaprítjuk a zöldfűszereket.
- Tálalás előtt megszórjuk a magokkal és az aprított zöldfűszerekkel.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Köretként leginkább kuszkusz vagy párolt rizs passzol mellé, de tálalhatjuk kenyérlepénnyel is. Ajánlatos valami zöldséges köretet vagy salátát tálalni mellé – ajánlatunk marokkói zöldsaláta.
- A fenti recept meglehetősen csípős, annak ellenére, hogy az eredeti receptben előírt chili mennyiséget feleztük. A Ras El Hanout fűszerkeverékben általában már van chili, így az enyhén csípős ízeket kedvelők az extra chilipelyhet nyugodtan elhagyhatják.
- A marokkói csirkecomb gránátalmával ideális vendégváró étel, vagy tökéletes lehet pl Valentin napra és egyéb ünnepi alkalmakra.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu