A mangós kókuszkrém egy tíz perc alatt elkészíthető desszert. Továbbá egzotikus, különleges íze miatt remek vendégváró vagy romantikus édesség, amely ráadásul bűntudat nélkül élvezhető, ugyanis minimális a cukortartalma..
Hozzávalók
- 1 érett mangó
- 1 zselatinlap
- 1 dl kókusztej
- 1 zöldcitrom (fényezetlen)
- 1.5 ek világos nádcukor
Elkészítés
- A zselatin lapot csíkokra vágjuk, 10 percig kb 3 ek vízben beáztatjuk.
- Közben a mangót megpucoljuk, húsát felaprítjuk, majd összeturmixoljuk.
- 40 ml vízben a cukrot felmelegítjük, amikor a cukor feloldódott, hozzáadjuk a zselatint, megkeverjük. Amint a zselatin is feloldódott, lekapcsoljuk a tűzhelyt.
- A keletkezett szirupot a mangóhoz öntjük. Belereszeljük a zöldcitrom héját (de ne az egészet), hozzáadjuk a kókusztejet, átturmixoljuk.
- 4 kisebb csészébe töltjük a krémet, hűtőszekrényben legalább 3 órán át pihentetjük.
- Tálalás előtt a maradék zöldcitrom héját a kókuszkrémre reszeljük.
Tippek
- Tálaljuk desszertként egy ázsiai menü végén – remekül zár egy kínai, thai vagy indiai menüt.
- A krém nem zselé, de kissé kocsonyás – így tökéletes – de ha mégis zselét szeretnénk, akkor 2 zselatinlappal készítsük el!
- Ha vegetáriánus zselatint használunk, akkor vegán étrendbe is passzol. A desszert tej- és lisztmentes, így tejre, lisztre érzékenyek is fogyaszthatják. Továbbá kevés a cukortartalma (kalóriaértéke is csupán kb 100kcals/csésze), így diétás, egészségtudatos étrendekbe is passzol.
- A mangós kókuszkrém fantasztikusan egyszerű étel, és kimondottan finom is!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu