Diétázók, egészégtudatos életmódot követők számára is létezik rengeteg finom édesség. Ez a mangó, maracuja és kókusz kehely tökéletes fogyókúrázóknak, vagy glutén intoleranciában szenvedőknek. Elkészítése csupán 5 perc, kiváló villásreggelire vagy desszertként egy Valenin napi, Anyák napi vagy egyéb ünnepi menüben. Nagyon könnyen vegán vagy tejmentes is lehet kókuszos növényi joghurt alkalmazásával. Ki lehet egészíteni keksz morzsával (gyombéres keksz passzol hozzá leginkább).
Hozzávalók
- 1 érett mangó
- 15 dkg natúr görög joghurt (vagy kókuszos, ami vegán is lehet)
- 1 maracuja, megfelezve
- 1 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítés
- A mangót megpucoljuk, húsát levágjuk.
- A mangó húst egy kis konyhai robotgépben krémessé pürézzük. Egy kézi habverővel habosra verjük a joghurtot, majd belekeverjük a mangó pürét. Hozzáadjuk a kókusz reszeléket is.
- Két kis üvegtálba vagy pohárba kanalazzunk a keveréket.
- Tálalásig hűtjük.
- Egy kis kanállal kikaparjuk a maracuja magokat és kocsonyás pépet, ezt a mangókrém tetejére kanalazzuk, kissé elkeverjük.
Kapcsolatos receptek