A tiramisut nagyon könnyen ünnepiessé lehet varázsolni. Példa erre ez a mandulás tiramisu, amit kiváló desszert a karácsonyi ünnepek alatt, szilveszterre, Valentin napra, Anyák napjára, évfordulókra stb. Továbbá 10 perc alatt elkészül, nincs benne tojás, és elkészíthető glutén-mentes babapiskótával is!
Hozzávalók
- 300 ml zsíros habtejszín
- 125 g mascarpone (½ doboz)
- 30 ml Amaretto
- 1 evőkanál Stevia vagy 3 ek cukor
- 150 ml espresso
- Körülbelül 8-10 babapiskóta (lehetőleg Savoiardi)
- Jó minőségű étcsokoládé
- 4 evőkanál enyhén pirított mandulapehely
Elkészítés
- Egy keverőtálban habosra verjük a tejszínt, a mascarponét, az Amarettót és a cukrot. Egy sűrű, sima krémet kapunk.
- A kávét egy sekély edénybe öntjük, majd 4 vagy 5 babapiskótát belemártunk, mindegyiket néhány másodpercre, majd megfordítjuk őket. Nem szabad teljesen puhára áztatni őket!
- A kávés babapiskótákkal kibélelünk egy üvegtálat, majd rákenjük a krémes keverék kb felét.
- Durva sajtreszelővel a csokoládét lereszeljük. Ebből a krémre szórunk annyit, hogy teljesen lefedje, majd a tetejére szórunk a pirított mandulából is. Még egy vagy két rétegeket készítünk.
- Lefedjük, és ha időnk engedi, néhány órán keresztül hűtjük. (vagy egy éjszakára).
- Tálalás előtt megszórjuk mandulával.
Kapcsolatos receptek
- Tiramisu receptek
- Csokis receptek
- Mandulás sütik
- Karácsonyi desszertek
- Szilveszteri receptek
- Valentin napi desszertek
Zest.hu