Egy ünnepi menüben a köreteknek is fontos szerepük van. Amíg készülnek a sültek, könnyen lehet sütni a liba-kacsa-pulyka fenomenális köreteket. Példa erre a következő mandarinos sült cékla gesztenyével amely nem csupán fantasztikusan illatos, de kiválóan passzol pulykasülthez, kacsához vagy libához. Előre is elkészíthető. Vegán étrendet követők alkalmazzanak juhar vagy agávé szirupot!
Hozzávalók
- 5 közepes cékla
- 3 mandarin
- 2 ág kakukkfű levelei
- 1 nagy evőkanál méz vagy juhar szirup
- ½ teáskanál fahéj
- 2 evőkanál olívaolaj
- ½ csésze vákuumcsomagolt vagy házilag sült / főtt gesztenye
- Só, bors
Elkészítés
- A céklákat meghámozzuk, majd gerezdekre vágjuk.
- Meghámozzuk az egyik mandarint.
- A cékla és mandarin gerezdeket és a gesztenyéket egy tepsibe szórjuk.
- Összekeverjük az olajat, fahéjat, mézet és a kakukkfű leveleket, majd belepréselünk 2 mandarin levét. Jól összekeverjük, majd a céklára öntjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, óvatosan elkeverjük.
- A tepsit fóliával lefedjük, és előmelegített sütőben (170-190 ° C-on) kb. 25-35 percig puhára (de nem mállósra) sütjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu