A mandarinos csirkecomb nagyon egyszerűen elkészíthető, ugyanakkor különleges, így szuper főétel lehet a téli ünnepek alatt egy családi ebédre vagy vendégváró alkalomra..
Hozzávalók
- 8-12 db alsó-felső csirkecomb
- 4 ek mandarin vagy narancslekvár
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek dijoni mustár
- 1 ek reszelt gyömbér
- 1 duci gerezd fokhagyma, préselve
- Ízlés szerint só, bors
- 4 mandarin, klementin vagy tangerin
- 1 ek aprított zöldpetrezselyem
Elkészítés
- A combokat megmossuk, áttöröljük, a húst összeszurkáljuk egy éles késsel.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- A lekvárt, mustárt, olajat, fokhagymát, gyömbért, sót és borsot egy nagy tálban elkeverjük. Ebben a combokat egyenként megforgatjuk, amiket egy tepsibe helyezünk szorosan egymás mellé.
- A maradék lekvárt a tetejükre öntjük.
- A mandarinokat felkarikázzuk, ezeket a combokra helyezzük, néhány szeletet közéjük préselünk.
- Fóliával lefedjük, és 20 percre a sütőbe tesszük.
- A fóliát levesszük és további 30-40 percig szép barnára sütjük.Közben néha-néha meglocsoljuk a keletkezett szafttal.
- Tálalás előtt megszórjuk az aprított zöldpetrezselyemmel.
Tippek
- Tálaljuk krumplipürével vagy petrezselymes krumplival és párolt zöldségekkel.
- A maradékból készíthetünk érdekes salátákat. Lásd húsos saláták>>
- A mandarinos csirkecomb ideális téli ünnepi vagy vendégváró étel – pl a karácsonyi ünnepek alatt, vagy valentin napon, de akár kínai újév ünneplésre is szuper főétel lehet!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu