Ez a málnás-mandulás zabpalacsinta házi málnakompóttal kézsül. Tejmentes és könnyen gluténmentes lehet, ha megfelelő lisztet és zabpelyhet használunk. Tökéletes nyári reggelire vagy nassolnivaló napközben.
Hozzávalók
A palacsintához:
- 1 csésze liszt (szükség esetén gluténmentes)
- 1 tk sütőpor
- ½ csésze zabpehely (szükség esetén gluténmentes)
- ½ csésze őrölt mandula
- 1 csésze zabtej
- 1 tojás
- 1 tk repceolaj
A málnás öntethez:
- 15 dkg friss vagy fagyasztott málna
- 1 tk vanília esszencia vagy paszta
- 2 evőkanál kókusz- vagy nádcukor
Elkészítés
- A palacsinta hozzávalóit sűrű, csomómentes tésztává kikeverjük – ha túl sűrű, adjunk hozzá még zabtejet. 10 percig pihentetjük.
- Amíg a tészta pihen, elkészítjük az öntetet. A málnát egy kis lábasba szórjuk. Hozzáadjuk a vaníliát, cukrot és egy pici vizet (vagy fél citrom levét). Felforraljuk, és addig kevergetjük, amíg egy sűrű, ragacsos mártást kapunk. Pár percre félretesszük hűlni.
- A málna mártás kb felét a palacsintatésztába keverjük, márványos mintát képezve.
- Enyhén kiolajozunk, majd felforrósítunk egy palacsintasütőt.
- Amikor forró, kanállal halmokat pakolunk rá, ezeket kör alakúra formáljuk a kanállal. Körülbelül egy-két perc múlva, amikor a felületük már nem folyós, megfordítjuk őket, és kb még egy percig szép barnára sütjük a másik oldalon is.
- A kész palacsintákat egy tányérra kiszedjük, és további palacsintákat sütünk a tésztából. Kb 20 palacsintát kapunk.
- A palacsintákat a málnás mártással leöntve tálaljuk (amit szükség esetén újramelegítünk).
Kapcsolatos receptek
Zest.hu