Ez a lazacos-spenótos omlett nagyon egyszerűen elkészíthető – 10 perc alatt kész van, ha konyhakész/maradék vagy konzerv lazacot használunk. Továbbá egészséges, gluténmentes, tejmentes és alacsony szénhidráttartalmú, tehát nagyon sok diétába, étrendbe passzol. Tálaljuk egészséges/alacsony szénhidráttartalmú/gluténmentes kenyérrel vagy zöldsalátával.
Hozzávalók (fejenként)
- 3 tojás
- 1 marék bébi spenót
- Olivaolaj
- 1 kisebb párolt, grillezett vagy sült lazacfilé (vagy ½ konzerv lazac)
- 1 csipetnyi cayenne paprika vagy szerecsendió
Elkészítés
- A tojásokat enyhén felverjük. A lazacot óvatosan szeletkere tördeljük vagy lecsöpögtetjük a konzerves verziót.
- Egy tapadásmentes serpenyőben az olajat felhevítjük, majd beleöntjük a tojást, és hagyjuk, hogy a keverék egyenletesen elosszon.
- A tetejére helyezzük a lazacot, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a cayenne -nel vagy a szerecsendióval.
- Rászórjuk a spenótot – és lefedjük le egy fedővel. Alacsony hőfokon kb 5 percig pároljuk.
- Levesszük a fedelet. Ha a spenót megfonnyadt a tojás már nem folyékony, akkor óvatosan egy spatulával félbehajtjuk az omlettet. Kb egy percig sütjük, majd egy tányérra csúsztatjuk.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu