A kolbászos krumplisaláta egy spanyol meleg burgonya saláta, amely egy népszerű tapa borozgatás mellé. Nagyon egyszerűen elkészíthető, remek gyors ebéd vagy vacsora.
Hozzávalók
- 30 dkg újkrumpli
- 2 ek olívaolaj
- 1 vöröshagyma, szeletelve
- 2 gerezd fokhagyma, aprítva
- 2 szál kakukkfű levelei
- 15 dkg chorizo főzőkolbász, szeletelve
- Petrezselyem zöld, aprítva
- Aioli mártás
Elkészítés
- A nagyobb krumplikat kettévágjuk, majd sós, forró vízben kb. 20 percig puhára főzzük (de nem szétfőzzük). Lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk, majd kb.1 cm-es szeletekre vágjuk.
- A hagymát, fokhagymát és kakukkfüvet forró olajban puhára sütjük. Hozzáadjuk a krumpli szeleteket, barnára sütjük. Egy tányérra átszedjük.
- A serpenyőbe tesszük a kolbász szeleteket, mindkét oldalon megbarnítjuk. A krumplis keveréket visszatesszük a serpenyőbe, elkeverjük a keletkezett paprikás zsírral.
- Tálalás előtt megszórjuk petrezselyem zölddel.
- Aioli mártással tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk ebédre, vacsorára, brunchra zöldsaláta kíséretében.
- A paprikás szaftot tunkoljuk friss kenyérrel, zsemlével!
- A chorizo kolbászt helyettesíthetjük magyar füstölt, paprikás főzőkolbásszal.
- A kolbászos krumplisaláta eléggé kiadós, gyerekeknek is nagyon ízlik!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu