Ez a kolbászos kagyló egy klasszikus spanyol tapa recept. 5 perc alatt összedobható és isteni finom. Jól passzol Cava vagy Sangria mellé.
Hozzávalók
- 15 dkg tisztított és konykakész kagyló (azaz előfőzött)
- 1 mogyoróhagyma
- 10 dkg főző chorizo kolbász
- 1-2 evőkanál fehérborecet (vagy fehérbor)
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Elkészítés
- A hagymát felaprítjuk. A chorizóról lehúzzuk a bőrt, majd felkockázzuk.
- Egy serpenyőben felforrósítunk 1 kanál olívaolajat, és megdinszteljük a hagymát és a chorizót, amíg a hagyma megpuhul, és a kolbász kiengedi a zsírját.
- Hozzáadjuk a kagylót és a bort vagy borecetet, majd körülbelül 3-5 percig főzzük, amíg a bor/ecet elpárolog. Megszórjuk a zöldpetrezselyemmel.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu