A következő kolbászos hal recept egy spanyol specialitás, amely ideális gyors ebéd vagy vacsora lehet, ugyanis nagyon egyszerű és könnyű az elkészítése. Az eredmény pedig tuti finom, valójában a magyar és mediterrán ízek kombinációja.
Hozzávalók
- 0.5 L chilis paradicsomszósz
- 1 maréknyi kakukkfű levele
- 20 dkg grillezett kaliforniai paprika
- 20 dkg chorizo (vagy paprikás főzőkolbász)
- 30 dkg tengeri halfilé (pl tőkehal, foltos tőkehal)
Elkészítés
- A kolbászt kockákra vágjuk, a paprikát csíkokra szeleteljük, a halat falat nagyságú darabokra vágjuk.
- A kolbász kockákat egy lábasba tesszük, és közepes hőmérsékleten a saját zsírjában pirosra sütjük.
- Hozzáadjuk a paradicsomszószt, paprika csíkokat és a kakukkfüvet, majd felforraljuk. Amikor forr, hozzáadjuk a halat. 10 percig rotyogtatjuk.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk friss péksüteménnyel, párolt rizzsel vagy krumplipürével.
- Ha fagyasztott halat alkalmazunk, feltétlenül ügyeljünk arra, hogy a hal teljesen kiengedjen.
- Ügyeljünk arra is, hogy alaposan főzzük át a halat – ha nem vagyunk jártasak a halfőzésben, akkor inkább adjuk a halat a kolbászhoz, és süssük át 1-2 percig.
- A chilis paradicsomszósz helyett egyéb hasonló konyhakész paradicsommártással is elkészíthetjük – de nem garantáljuk a tuti finom ízét!
- A spanyol kolbászos hal ideális gyors ebéd vagy vacsora – de akár egy vendéglátó főétel is lehet!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu