
Ez a spanyol stílusú kolbászos csirkepaprikás édesburgonyával együtt készül, így egy nagyszerű egytálételt kapunk, amit kenyérrel lehet egyből tálalni, de párolt rizs, kuszkusz vagy quinoa is passzol mellé. Az étel fűszeres, de nem csípős, így gyerekek számára is tálalható, de tehetünk bele egy-két csipet cayenne- vagy chilipelyhet, ha pikáns verziót szeretnénk. Ideális családi főétel lehet laza hétvégeken vagy rohanós munkanapokon.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 8 db alsó és felső csirkecomb
- 100g chorizo (vagy hasonló) paprikás főzőkolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 nagy édesburgonya
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 tk köménypor
- 1 tk füstölt paprika
- 1 db babérlevél
- 2 db friss paradicsom
- 1 csésze passzírozott paradicsom
- 1 csésze csirke alapleves
- 1 marék koriander vagy zöldpetrezselyem levél
Elkészítés
- Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd a csirkecombokat alacsony hőfokon világosra sütjük. Egy tányérra átszedjük őket.
- Közben a kolbász bőrét lehúzzuk, a húst apró kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük. Az édesburgonyát meghámozzuk, majd falat-nagyságú darabokra vágjuk a pirospaprikával együtt. A paradicsomot kis kockákra vágjuk.
- A chorizót és a hagymát a lábasba tesszük, és 5 percig sütjük, amíg a hagyma megpuhul, és a chorizo kiengedi a zsírját.
- Hozzáadjuk a fokhagymát, az aprított paprikát és a fűszereket, és néhány másodpercig keverjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Néhány másodpercig keverjük, majd hozzáadjuk a csirkelevest, a passzírozott paradicsomot és az édesburgonya kockákat.
- Felforraljuk, majd lejjebb állítjuk a hőfokot. Lefedjük, és körülbelül 35 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, és a csirke megfelelően átsült. Lehet, hogy több levest kell adni hozzá – de a szaft maradjon sűrű.
- A tetejére szórjuk a korianderleveleket, majd tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
