A kolbászos csirkecomb egy nagyon finom, spanyol egytálétel, amely a magyar csirkepörkölt és a paprikás krumpli ízeit idézi fel, de mediterrán kivitelezésben. Nagyon egyszerű az elkészítése, nem jár sok előkészülettel, de mosogatással sem..
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 8 db vegyes csirkecomb (alsó, felső)
- 1 vöröshagyma, aprítva
- 2 fokhagyma, aprítva
- 10 dkg chorizo, apró kockákra vágva
- 1 dl fehérbor
- 1 dl csirkeleves
- 2 konzerv aprított paradicsom
- 3-4 szál kakukkfű (plussz 1tk levél dekorációhoz)
- 2 db babérlevél
- 60 dkg krumpli (kockákra vágva)
- 1 csipetnyi cukor
- 1 marék fekete olívabogyó
Elkészítés
- Egy nagy, vastag aljzatú lábasban, a csirkecombokat minden oldalon barnára sütjük az olajban, majd a combokat egy lapáttal kivesszük, pihentetjük.
- Ugyanabban a lábasban megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a kolbász darabokat, 3-4 percig kevergetjük. Felöntjük a borral, amikor a szaft fele elpárolgott, hozzáadjuk a paradicsomot, csirkelevest, kakukkfű szálakat, babérleveleket és cukrot. A csirkecombokat a mártásba belenyomjuk – a szósz lepje el teljesen a húst! 20 percig fedő alatt rotyogtatjuk.
- Hozzáadjuk a krumpli kockákat és az olajbogyókat, majd 35 percig rotyogni hagyjuk a tűzhelyen. Akkor kész, ha a hús és a krumpli átfőtt.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Chorizo helyettesíthető magyar paprikás (füstölt) főzőkolbásszal. Ez akár csípős is lehet!
- Köret nem szükséges hozzá, de ajánlatos valami savanyúságot vagy salátát tálalni mellé. Akik hiányolják a zöldséget, az utolsó 20 percre tehetnek hozzá sárgarépát, zöldborsót, zöldbabot stb.
- Ha bio burgonyát használunk, ne pucoljuk meg – a héjában rejlik a vitamin túlnyomó része!
- A keletkezett szaft nagyon finom – tunkoljuk fel kenyérrel!
- A kolbászos csirkecomb ideális családi ebédre vagy vacsorára, de akár egy baráti összejövetel főétele is lehet. Bográcsban is elkészíthető.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu