A magyaros ízek kedvelőinek ajánljuk a kolbászos csicseriborsó receptet. Bár egy spanyol ételről van szó, a paprikás mártás kiváló háttért biztosít a szuper egészséges csicseriborsó számára.
Hozzávalók
- 25 dkg Chorizo főzőkolbász
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 szál zellerszár
- 2 gerezd fokhagyma
- 1.5 dl száraz fehérbor
- 1 konzerv hámozott paradicsom(40 dkg)
- 2 (40 dkg konzerv csicseriborsó
- Só, bors, petrezselyem zöld
Elkészítés
- A kolbászt felszeleteljük, a vöröshagymát, fokhagymákat és zellerszárakat felaprítjuk.
- Egy nehéz aljzatú lábasban a kolbászszeletekből kisütjük a zsírt, majd az aprított zöldségeket puhára dinszteljük.
- Hozzáöntjük a bort és a paradicsomkonzervet, majd kb.15 percig sűrű mártássá főzzük. Egy fakanállal közben széttörjük a paradicsomokat.
- A csicseriborsó konzerveket egy szűrőn átmossuk, lecsepegtetjük, majd a mártáshoz adjuk. Kb 10 percig, fedő alatt, puhára főzzük. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, majd aprított petrezselyem zölddel megszórjuk.
Tippek
- Tálaljuk egy Tapas menü keretében – de ideális gyors ebéd vagy vacsora is lehet. Tálalhatunk mellé köretet, salátát – de elég friss kenyér, zsemle is, ami különösen alkalmas tunkolásra!
- A chorizo kolbász helyettesíthető magyar füstölt, paprikás főzőkolbásszal.
- Természetesen előfőzött csicseriborsóból is el lehet készíteni.
- A kolbászos csicseriborsó egy nagyon finom és egyszerű étel, ráadásul a csicseriborsó nagyon egészséges is!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu