A kolbászos chili Mexikóban népszerű. A következő, szuper egyszerű amerikai verziót el lehet készíteni spanyol Chorizoval is. Ideális rohanós hétköznapokra, amikor nincs időnk a konyhában serénykedni..
Hozzávalók
- 1 ek növényi olaj
- 1 vöröshagyma
- 1 duci gerezd fokhagyma
- 25 dkg chorizo főzőkolbász
- 1 ek Cajun fűszerkeverék (lásd tippek)
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 konzerv paradicsom (aprított)
- 1 konzerv vörösbab
- 1 konzerv csicseriborsó
- Kb 10 dkg reszelt sajt
- 1 maréknyi koriander levél
Elkészítés
- A hagymát, fokhagymát felaprítjuk, a kolbászt felszeleteljük.
- Az olajat egy lábasban felmelegítjük, ebben néhány percig a kolbász szeleteket, hagyma és fokhagyma darabokat átsütjük.
- Amikor a hagyma üveges, hozzáadjuk a Cajun fűszerkeveréket, sűrített paradicsomot és a paradicsom konzervet. 5-10 percig sűrítjük, majd hozzáadjuk a lecsurgatott babot és csicseriborsót. További 5 percig főzzük.
- Közben a sajtot lereszeljük, a koriandert felaprítjuk, ezeket elkeverjük.
Tippek
- Tálaljuk párolt rizzsel vagy mexikói “zöld” rizzsel.
- Ha igazi, autentikus verziót szeretnénk enni, akkor Manchego sajot alkalmazzunk – bár ez igazán helyettesíthető Pannónia sajttal!
- A Cajun fűszerkeverék Kulinárisban vagy delikben kapható, továbbá nagyobb szupermarketekben.
- A kolbászos chili egy szuper gyorsan elkészíthető étel, amely pikáns, de nem túl csípős, így gyerekek számára is tálalható.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu