A kínai újév ünneplésére ideális ez a tejmentes, kókuszos- zöldcitromos palacsinta. Elkészíthető normál búzaliszttel, hajdinaliszttel, kókuszliszttel vagy kevert glutén-mentes liszttel is. Én pl. egy bögre barnarizslisztet összekevertem egy csipetnyi xantángumival és ½ teáskanál szódabikarbónával.
Hozzávalók
- 1 csésze sütőporos liszt (lehet gluténmentes is)
- 2 tojás
- 1 zöldcitrom leve és reszelt héja
- 1 .5 csésze kókusztej (kb.)
- ½ csésze kókuszreszelék (cukormenetes)
- Csipet só
- Földimogyoró olaj a sütéshez
- Tálaláshoz: enyhén pirított kókusz darabok
Elkészítés
- A tojásokat, lisztet, sót, zöldcitrom levét és héját csomómentesre keverjük, majd adunk hozzá annyi kókusztejet, hogy egy krémszerű masszát kapjunk.
- Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, egy teáskanál olajat és összekeverjük. Adjunk hozzá még tejet, ha szükséges – de fontos, hogy sűrű, krémes legyen a tészta!
- Enyhén kiolajozunk egy palacsintasütőt. Amikor felforrósodott, egy kis merőkanállal halmokat szedünk a sütőlapra, ezeket hagyjuk kör alakúra elterülni. Pár percig sütjük – amikor a felszínük már nem folyékony, egy lapáttal megfordítjuk őket, és még kb egy percig világosbarnára sütjük.
- Egy tányérra kiszedjük a kész palacsintákat, és maradék tésztából pedig további adagokat készítünk.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk, pirított kókuszdióval megszórva – esetleg zöldcitrom levével és kevés mézzel meglocsolva.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu