Ez a kókuszos-joghurtos kuglóf tejmentes, így alkalmas azok számára akik laktózérzékenyek vagy allergiások a tejtermékekre. Nagyon egyszerűen elkészíthető, könnyű, puha és nem túl édes – így ideális azok számára is, akik odafigyelnek az egészségükre illetve a derékbőségükre! A receptet ki lehet egészíteni egy zöldcitrom reszelt héjával.
Hozzávalók
- 25 dkg sütőporos liszt
- 10 dkg cukor
- 3 tojás, enyhén felverve
- 15 dkg tejmentes margarin (megolvasztva és lehűtve)
- 15 dkg kókuszjoghurt (növényi alapú)
- 7.5 dkg kókuszreszelék (cukormentes)
Mázhoz:
- 3 evőkanál kókusz joghurt
- 1 evőkanál méz
- 2 evőkanál kókuszreszelék (cukormentes)
Elkészítés
- A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
- Enyhén kiolajozunk egy kuglóf formát (szilikon forma esetében ez nem szükséges).
- A lisztet egy nagy keverőtálba szitáljuk, majd egyeséve hozzáadjuk az összetevőket a fenti sorrend alapján.
- Óvatosan sima tésztává keverjük egy fakanállal, majd megtöltjük ezzel a kuglóf formát.
- A sütő közepén kb 40 percig aranyszínűre sütjük. Tűpróbával leteszteljük, ha átsült, akkor kivesszük a sütőből és a formában pihentetjük kb 10 percig, majd kifordítjuk egy rácsra.
- Amig a kuglóf hűl, elkészítjük a mázat.
- Összekeverjük a joghurtot, mézet és kókuszreszeléket.
- Amikor a torta teljesen kihűlt, a joghurtos mázat a tortára csepegtetjük (vagy szilikon ecsettel rákenjük), majd az egészet megszórjuk a kókuszreszelékkel.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu