Ez a vegán, kókuszos gomba és futóbab curry nagyon könnyen elkészíthető, fél órán belül az asztalon van. Tálaljuk párolt rizzsel vagy naan kenyérrel! Remekül passzol egy indiai menübe is.
Hozzávalók
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál növényi olaj
- 2 cm-es darab gyömbér
- 20dkg csiperke gomba
- 15dkg gyalult futóbab
- ½ zöldpaprika
- 1 evőkanál curry por (csípős is lehet)
- 2 teáskanál sűrített paradicsom
- Só& bors
- 300 ml víz (kb.)
- ½ konzerv kókusztej (nem kókuszkrém)
- Aprított koriander levelek
- Zöldcitrom frissen csavart leve
Elkészítés
- Vékonyan felszeleteljük a hagymát, fokhagymát, gyömbért, majd a gombákat és a zöldpaprikát is.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a hagymát kb. 5 percig alacsony hőfokon megpuhítjuk.
- Hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért. Egy percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a gombát. Lefedjük, és 5 percig pároljuk, majd belekeverjük a curry port. Fél perc múlva hozzáadjuk a paradicsomot és átkeverjük.
- Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a zöldségeket, majd 10 percig rotyogtatjuk.
- Hozzáadjuk a gyalult futóbabot és a kókusztejet – ha szükséges, adunk hozzá még vizet (a folyadék lepje el a zöldségeket!).
- Sózzuk, borsozzuk, és további 10 percig főzzük.
- Zöldcitrom levet csavarunk bele.
- Aprított koriander levelekkel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu