A kókuszos csirkemell spenóttal fél órán belül az asztalon lehet, éppen ezért ideális rohanós hétköznapokra vagy lustálkodó hétvégékre. Nagyon egyszerűen elkészíthető..
Hozzávalók
- 1 ek növényolaj
- 1 vöröshagyma
- 1 tk reszelt gyömbér
- 2 nagy csirkemell filé
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk chilipor
- 1 konzerv kókusztej
- 25 dkg bébi spenót
- 1 zöldcitrom leve
- 1 kis csokor koriander, aprítva
Elkészítés
- A csirkemellet kis kockákra vagy csíkokra felszeleteljük, majd a fűszerporokban megforgatjuk.
- A hagymát felaprítjuk, a felforrósított olajban puhára sütjük. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért, elkeverjük, majd a fűszeres csirke darabokat. Sózzuk, borsozzuk, néhány percig a húst kissé barnára sütjük.
- Felöntjük a kókusztejjel, kb 10 percig rotyogtatjuk.
- Hozzáadjuk a spenótot, 2-3 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzhelyről.
- Rácsavarjuk a zöldcitrom levét, majd megszórjuk az aprított korianderrel.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk párolt jázmin rizzsel vagy egy Délkelet-Ázsiai menü egyik fogásaként. Ázsiai párolt rizs készítése>>
- Csirkemell filé helyett alkalmazhatunk filézett csirkecomb húst is.
- A kókuszos csirkemell spenóttal remekül passzol diétás, karcsúsító, egészségtudatos étrendekbe – bár még jobb, ha csökkentett zsírtartalmú kókusztejet alkalmazunk és barnarizzsel tálaljuk.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu