A kínai csirkecombok egy mézes-szójás-gyömbéres páccal készülnek, amely nem csupán egy tipikus kínai ízt ad az ételnek, hanem szép piros színt is. A csirkecombok elkészítése nagyon egyszerű, lehet sütni vagy grillezi, utána alkalomnak megfelelően többféleképpen is felhasználhatók (pl partikra, piknikre, gyerekzsúrra, salátákhoz stb)..
Hozzávalók
- 8 felső csirkecomb
- 3 gerezd fokhagyma (préselve)
- 3 cm gyömbér reszelve
- 6 ek szójaszósz (redukált sótartalmú)
- 6 ek méz (folyékony)
- 1 citrom leve
Elkészítés
- A csirkecombokat tisztítsuk meg.
- A pácot keverjük el, majd öntsük rá a csirkecombokra.
- Minimum 20 percig pácoljuk, de akár egy éjszakán át is lehet.
- Helyezzük a combokat egy tepsibe, öntsük le a páccal. 180-ra előre felmelegített sütőben süssük ki kb 40 percig – 20 perc után fordítsuk meg – akkor jó, amikor szép piros lesz a felülete.
- A szószt szűrjük le, és tartsuk meg.
Tippek
-
A csirkecombok melegen vagy hidegen is fogyaszthatók.
-
Ha egy kínai menü egyik fogásaként tálaljuk, akkor vágjuk fel a kisült combokat vékony csíkokra, öntsük rá a szószt és tálaljuk egyéb kínai ételekkel. Hidegen készíthetünk belőle kínai csirkesalátát.
-
Tálalhatjuk rizzsel, krumplis vagy zöldséges köretekkel is – öntsük le a szósszal.
-
Hidegen is finom, felhasználhatjuk salátákhoz, szendvicsekhez, pizzához – remek piknik étel lehet, főleg egy ázsiai piknik egyik fogásaként.
-
Bulikra, partikra is elkészíthetjük – bár alsó csirkecombok alkalmasabbak ilyen alkalmakra.
-
A kínai csirkecombokat lehet grillezni is, akár kerti grillsütőn is, de csakis parázs felett vagy a lávaköves grillsütő felső polcán! Egyéb sült csirkecomb receptek>>
Zest.hu