Egy waldorf saláta nagyon egyszerűen összedobható, és remekül passzol sültek, felvágottak mellé. A következő kéksajtos waldorf saláta recept egy elegáns verzió, amely tökéletesen indít egy ünnepi vagy vendégváró menüt.
Hozzávalók
- 2 db zöldalma
- 1 szál zellerszár
- 5 dkg dióbél
- 2 maréknyi vizitorma
Öntethez
- 3 dkg majonéz
- 1 tk friss citromlé
- 1 ek víz
- 5 dkg kéksajt
Elkészítés
- A majonézt elkeverjük a citromlével, vízzel – belemorzsáljuk a sajtot. Sózzuk, borsozzuk, elkeverjük.
- Az almák magházát egy almacsumázóval eltávolítjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Citromlével meglocsoljuk (így nem barnulnak meg).
- A zellerszárat vékony csíkokra szeleteljük, kb 8 cm hosszúra.
- A almaszeleteket két tányéron elrendezzük, vizitormát, szárzellert és diódarabokat szórunk az almák köré vagy tetejére. A kéksajtos öntettel közvetlenül tálalás előtt meglocsoljuk.
Tippek
- Vizitorma helyett tálalhatjuk rukkola vagy bébi spenót levelekkel is.
- A kéksajt lehet édes vagy sós – ha sós, akkor nem szükséges az öntetet megsózni!
- A zöldalma ne legyen túl savanyú, erre a célra legjobb fajta a Granny Smith alma.
- Az alma szeleteket többféle módon is elrendezhetjük a tányéron – mi egymás tetejére halmoztuk őket. A lényeg, hogy legyen mutatós!
- A majonéz legyen jó minőségű, lehetőleg házi készítésű. Majonéz házilag>>
- A kéksajtos waldorf saláta ideális előétel lehet egy vendégváró vagy ünnepi menüben, ráadásul szuper egyszerű az összeállítása. Az öntetet előre elkészíthetjük, így csupán az almákat és zellerszárakat kell felszeletelni, ami max 5 perc munka! Kezdők számára is sikert arathat!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu