A következő kéksajtos töltött gomba dióval kombinálva lett különleges. Szuper gyorsan összedobható, és 15 perc alatt elkészül a sütőben. Lehet főétel vagy köret is…
Hozzávalók
- 4 nagy gomba
- 3 dkg dió
- 1 ek zsemlemorzsa (vagy rizs-, kukoricadara)
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg puha, sós kéksajt
- 1 ek kakukkfű levél
- 1 felvert tojás
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- A gombák szárát letörjük, felaprítjuk.
- A dióbeleket apró darabokra vágjuk.
- Egy keverőtálban egy villával összetörjük a sajtot, elkeverjük a tojással majd zsemlemorzsával. Hozzáadjuk a diót, kakukkfüvet és belepréseljük a fokhagymát. Durván elkeverjük.
- A masszával megtöltjük a gombákat.
- Egy sütőtálcára helyezzük őket, sózzuk, borsozzuk, leöntjük az olajjal.
- 15-20 percig sütjük.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Főételként tálaljuk friss kenyérrel, zsemlével és egy zöldsalátával. Ideális laza ebédre vagy késői brunchra.
- Köretként remekül kíséri a steak-et. Szuper egyszerű és kiadós vacsora lehet.
- A tölteléket aprítógépben is elkeverhetjük, de vigyázva arra, hogy ne legyen túl pépes!
- Glutén-mentes verzió: zsemlemorzsa helyett alkalmazzunk rizspelyhet vagy rizs-, kukoricadarát!
- A kéksajt legyen sós, ne édes – azaz stilton, rokfort, dán kéksajtok. Az olasz, un. édes kéksajtok nem jók ehhez a recepthez.
- A kéksajtos töltött gomba nagyon gyorsan elkészíthető, kezdők is kipróbálhatják…
Kapcsolatos cikkek
- Gomba receptek
- Töltött zöldségek
- Kéksajtos receptek
Zest.hu