Maradék főtt burgonyát könnyen fel lehet dobni különböző mártásokkal, elemekkel. Például ez a kéksajtos krumplisaláta karamellizált hagymával kiegészítve egy szuper köret lesz grillezett steak vagy taraj mellé. Ha top minőségű balzsamecetet használunk, akkor nincs szükség cukorra. Közvetlenül tálalás előtt kiegészíthetjük néhány darab friss bazsalikomlevéllel.
Hozzávalók
- 45 dkg újburgonya
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej lilahagyma
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 tk szárított majoránna
- 1 csipet cukor (elhagyható)
- 5 dkg Gorgonzola sajt
Elkészítés
- Ha nagyok, a burgonya szemeket falatnyi darabokra vágjuk. Egy lábas hideg vízbe tesszük őket, majd felforraljuk, és 10-15 percig puhára főzzük. Lecsepegtetjük és félretesszük.
- A hagymát félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
- Az olajat egy nagy serpenyőben közepes láng felett felforrósítjuk. Amikor forró, hozzáadjuk a hagymát, lejjebb állítjuk a hőfokott, és 10 percig puhára pároljuk a hagymát.
- Amikor megpuhult, hozzáadjuk a balzsamecetet, majoránnát és a cukrot, ha szükséges. Egy percig keverjük, amíg a hagyma enyhén karamellizálódik, majd hozzáadjuk a burgonyát, és lassú tűzön körülbelül 5 percig főzzük, amíg a burgonya felszívja a mártást.
- A tetejére morzsoljuk a sajtot, lefedjük, és lekapcsoljuk a tűzhelyt.
- Fedő alatt 3-5 percig pihentetjük, hogy a sajt alaposan megolvadjon.
- Melegen vagy langyosan tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu