Ez az alacsony szénhidráttartalmú és gluténmentes kecskesajtos tojásmuffin grillezett paprikával egy ideális egy könnyű étel reggelire, brunchra vagy ebédre, zöldsalátával tálalva. Tálalhatjuk harapnivalóként is pezsgőzés kisérőjeként.
Hozzávalók
- 4 nagy tojás
- 5 dkg kecskesajt
- 2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
- 1 grillezett parika (piros)
- Só, bors
- Vaj vagy olaj
- Díszítéshez:apróra vágott metélőhagyma
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- Egy 6 részes muffin sütőformát kikenünk olajjal vagy vajjal.
- A grillezett paprikát felaprítjuk.
- A tojásokat felverjük, majd elkeverjük a metélőhagymával és 4 csipet sóval.
- A tojásos keveréket elosztjuk a muffinsütőben. Mindegyik részbe néhány darab grillezett paprikát szórunk, majd a tetejére morzsolunk egy kis kecskesajtot – ezek belemerülnek majd a tojásos keverékbe.
- A tepsit a sütőbe helyezzük és kb 20 percig aranybarnára sütjük.
- A tepsiben hagyjuk kihűlni (kicsit összeesnek), majd tányérra áttesszük.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu