Ha nincs időnk vagy elfelejtettünk párolt káposztát készíteni az ünnepi asztalra, ez a karácsonyi lilakáposzta saláta tíz perc alatt összedobható, és és azonnal tálalható (bár jobb, ha egy darabig pihentetjük, hogy a káposzta megpuhuljon és az ízek összeérjenek). Jól passzol pulykasült, kacsasült, libasült vagy sonka mellé is.
Hozzávalók
- 1 alma
- ½ vörös káposzta
- 1 nyers cékla
- 1 ek almaecet
- ½ citrom leve
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál gránátalma mag
- 2 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem
- 1 marék dióbél, apróra vágva
Elkészítés
- Vékonyan felszeleteljük vagy legyaluljuk a káposztát.
- Meghámozzuk meg, majd lereszeljük a céklát.
- Vékonyan felszeleteljük az almát (meg lehet hámozni is).
- Egy nagy tálban összekeverjük a káposztát, céklát, a dióbeleket és az almát. Hozzáadjuk az ecetet, citromlevet, olajat, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Alaposan elkeverjük.
- Pihentetjük kb 30 percig.
- Tálalás előtt belekeverjük a gránátalma magokat és a zöldpetrezselymet.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu