Ez a kapros párolt zöldborsó fetával lehet egy diétás köret (pl halak, sültek mellé), vagy tálalhatjuk crostini, pirítós feltétként is. Főtt tésztával vagy rizzsel elkeverve pedig egy kiadós vaga ételt kapunk. Vegán feta is alkalmazható a recepthez.
Hozzávalók
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 csésze fagyasztott zöldborsó
- 1 citrom reszelt leve és héja
- ½ dl fehérbor (elhagyható)
- 50 g vegán vagy normál feta sajt
- 1 evőkanál apróra vágott kapor
- Só, bors
Elkészítés
- A fokhagymát vékonyan felszeleteljük.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd hozzáadjuk a fokhagymát.
- Kb 30 másodpercig üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a borsót, a citromlevet és fél deci vizet vagy fehérbort/vermutot.
- Lefedjük, és 5 percig pároljuk, vagy amíg a borsó puha lesz.
- Lekapcsoljuk a tűzhelyt, és a borsót áttesszük egy tálba. Hozzáadjuk a kaprot, rámorzsoljuk a fetát, majd összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.
- Reszelt citromhéjjal megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu