Ez az egyszerű kapros krumpli és cékla saláta tökéletes nyári grillezésre, piknikre, téli bulikra, ugyanis előre elkészíthető. Tejmentes verzióhoz crème fraiche helyett használjunk majonézt – egy egészségesebb verzióhoz pedig görög joghurtot.
Hozzávalók
- 50 dkg újburgonya
- 25 dkg főtt cékla
- 1 marék kapor apróra vágva
- 1 kis fej lilahagyma
Öntethez:
- 1 evőkanál crème fraiche vagy tejföl
- 1 evőkanál majonéz
- 2 teáskanál dijoni mustár
- 1 teáskanál fehér borecet
- 1 teáskanál méz
- ½ citrom leve
- 1 teáskanál olívaolaj
- Só, bors
Elkészítés
- Megsúroljuk a krumplikat, majd egy lábas hideg vízben forráspontig főzzük.
- Lejjebb állítjuk a hőfokot és kb. 10-15 percig puhára főzzük.
- Lecsepegtetjük a krumplikat, és egy szűrőben hagyjuk őket kissé kihűlni.
- Közben apróra vágjuk a céklát. Felaprítjuk a kaprot és a hagymát. Összekeverjük az öntetet.
- Amikor a burgonya kihűlt, apró, falat nagyságú darabokra vágjuk.
- A burgonyát, kaprot, céklát és hagymát az öntettel egy nagy tálban elkeverjük.
- Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu