A következő káposztás csicseriborsó naranccsal feldobva lesz kissé különleges, amely ugyanakkor szuper egészséges is. Negyed órán belül az asztalon lehet, így ideális rohanós vagy lustálkodó napokra.
Hozzávalók
- 2 db érett narancs
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis chili
- 5 dkg dióbél
- 10 dkg fodros kel
- Fél konzerv csicseriborsó (20 dkg)
- 1 kis kocka vaj vagy margarin
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés
- Az egyik narancs héját vékony csíkokra hámozzuk.
- A fehér puha héjat késsel levágjuk, majd a narancsot gerezdekre bontjuk. A magokat eltávolítjuk, a narancsok húsát durván feldaraboljuk, a kifolyt lét megtartjuk.
- A káposztát megmossuk, vékony csíkokra felszeleteljük.
- A fokhagymát vékonyan felszeleteljük. A chili magtalanítjuk, ereit kivágjuk, majd húsát felaprítjuk.
- Az olajat és vajat felmelegítjük, ebben a fokhagymát, dióbelet és chilit 1-2 percig sütjük, majd hozzáadjuk a káposzta csíkokat, átkeverjük és fedő alatt kb 5 percig pároljuk.
- Közben a csicseriborsót lecsepegtetjük.
- A káposztához adjuk a narancs héját, levét és a feldarabolt húsát. 1-2 percig kevergetjük.
- Amikor a csicseriborsó átmelegedett, akkor jó.
- Tálalás előtt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tippek
- Tálaljuk körteként sült húsok, halak mellé.
- Önmagában is remek főétel lehet egy vegán vagy vegetáriánus étrendben, pl pita kenyérrel tálalva. Ez ideális brunch vagy ebéd is lehet egy diétás vagy egészségtudatos étrendben, ugyanis a saláta tápértékekben gazdag és meglehetősen telít is.
- Fodros kel helyett jó a kelkáposzta is, ezt érdemes előbb 2-3 percig vízgőz felett kicsit puhára párolni.
- A káposztás csicseriborsó naranccsal és dióval kiegészítve egy tuti egyszerű téli saláta vagy köret, kezdők is kipróbálhatják.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu