A vékony sertéskaraj tökéletes nyári grillezéshez. Nagyon gyorsan grillezhető, viszont könnyen kiszárad, ezért érdemes néhány órán át bepácolni (puhítani) a húst. Ez a juharszirupos grillezett karaj a pácnak köszönhetően különleges ízű, ugyanakkor szaftos és mutatós is. Juharszirup helyett használhatunk nem túl édes mézet, például akác- vagy narancsvirág mézet. Tálaljuk burgonyasalátával, grillezett zöldségekkel – vagy zsemlében, laposkenyérben szendvicsként.
Hozzávalók
- 50 dkg vékony sertéskaraj
- A páchoz:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál juharszirup (igazi, nem cukorszirup)
- 2 teáskanál dijoni mustár
- ½ zöldcitrom leve
- 1 teáskanál paprika
- ½ teáskanál cayenne (elhagyható)
- ½ teáskanál fokhagymapor
- 1 csipet kurkuma por (elhagyható)
Elkészítés
- A pácot egy tálban kikeverjük.
- Körülbelül 3-4 szelet húst egymás mellé teszünk egy sekély edényben. Alaposan megkenjük őket a páccal, megfordítjuk, majd megkenjük megint. Leborítjuk őket a többi hús szelettel, amiket megkenünk a maradék páccal.
- Az edényt fóliával lefedjük, és pár órán keresztül (akár egy éjszakán át) pácoljuk.
- A grillsütőt vagy grillserpenyőt bemelegítjük.
- Megsózzuk, borsozzuk a karaj szeleteket, majd parázson, alacsony hőfokon kb 3-5 percig mindkét oldalon megsütjük őket.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu