A következő recept indiai ízeket varázsol az asztalunkra. A joghurtos grillezett csirkecomb kissé pikáns, nem túl csípős, így ideális családi, baráti összejövetelekre, grill partikra
Hozzávalók
- 4 db felső csirkecomb
- 4 ek görög vagy krémes joghurt
- Fél tk őrölt római kömény
- Fél tk őrölt koriandermag
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 cm gyömbér darab (megpucolva)
- Fél zöldcitrom reszelt héja és leve
- 1 zöld chili
- 1 ek őrölt mandula
- 1 maréknyi koriander levél, aprítva
Elkészítés
- A chilit magtalanítjuk, felaprítjuk. A gyömbért és a zöldcitrom héját lereszeljük.
- A fokhagymát összepréseljük. A koriandert felaprítjuk. A zöldcitrom levét kicsavarjuk.
- Mindezeket a többi hozzávalóval egy porcelán vagy üveg tálban elkeverünk, majd a megmosott csirkecombokat a marinádban átforgatjuk. Letakarjuk, minimum 2 órán át pácoljuk. Közben néha-néha átforgatjuk.
- Sütés előtt fél órával kivesszük a hűtőszekrényből. Amikor langyosra kiengedett a hús, sózzuk, borsozzuk és a grillsütőn (parázson vagy alacsony hőfokon) átsütjük.
- Tálalás előtt kevés zöldcitromlevet csavarunk rá.
Tippek
- Vigyázzunk arra, hogy a hús átsüljön – viszont ne égjen meg! Ezt a feladatot lehetőleg ne kezdő grillezők végezzék el, és rendszeresen forgassuk meg a húst. Lásd grillezett csirke tippek>>
- Tálaljuk salátával és grillezett zöldségekkel. Továbbá remekül passzol mellé párolt rizs, zöld citrom és mangó chutney, raita etc. Indiai köretek, saláták, mártások>>
- Rossz idő estén vagy télen elkészíthető sütőben is – 180 fokon 41-45 percig tart a sütés, és a páchoz adjunk kevés olívalolajat is.
- A pácolás ideje max 12 óra legyen – utána a hús erjedni kezd. Továbbá ne alkalmazzunk alumínium edényt a pácoláshoz – lásd egészséges konyhai eszközök>>
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu