A coleslaw ugyebár egy tipikus és nagyon népszerű amerikai káposztasaláta, így a japán turisták számára kitaláltak egy japános verziót. A japán coleslaw saláta különösen finom, tökéletes egy japános menübe..
Hozzávalók
- 40 dkg vöröskáposzta
- 10 dkg babcsíra
- 3 tk wasabi paszta
- 1 közepes répa
- 1 ek növényi olaj
- 3 ek japán rizsecet
- 1 zöldcitrom (fényezetlen)
- 1 maréknyi koriander
Elkészítés
- A káposztát megmossuk, torzsát kivágjuk, vékonyan felszeleteljük vagy legyaluljuk.
- A répát durván lereszeljük.
- Ha wasabi port alkalmazunk, a pasztát kikeverjük.
- A zöldcitrom héját lereszeljük, a levét kicsavarjuk.
- Egy nagy tálban mindent elkeverünk, a koriandert azonban csak tálalás előtt adjuk hozzá.
Tippek
- Ideális japán vagy egyéb ázsiai jellegű ételek mellé, különösen sült, grillezett húsok köreteként.
- A saláta remek piknik, parti étel – maradék sülteket is gyorsan feldob!
- A japán coleslaw saláta egy érdekes verzió, továbbá egészséges is, így remekül passzol diétás, karcsúsító és egészséges étrendekbe is. Méregtelenítés alatt is fogyasztható.
Kapcsolatos cikkek
- Coleslaw saláta
- Saláta receptek
- Japán receptek
Zest.hu