Nyári kerti bulikra, grillezésre ajánlom ezeket az Indiai tintahal falatokat. 10 perc alatt elkészíthető, bár érdemes a pácolásra legalább egy órát szánni. A sütés is előre elvégezhető, hiszen szobahűmérsékleten legjobb tálalni az ételt. Én hagyományos csicseriborsó lisztet (ami glutén-mentes) használtam, de elkészíthető normál liszttel is, ha a glutén nem probléma.
Hozzávalók
- 6 közepes tintahal
- 3 evőkanál natúr joghurt
- ½ csésze besan (csicseriborsó) liszt
- 1 teáskanál paprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál őrölt koriander
- ½ teáskanál kurkuma
- ½ teáskanál chilipor
- ½ teáskanál fokhagymapor
- ½ teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál só
- Tálalás: citrom / lime, 1 apróra vágott újhagyma, apróra vágott koriander levél
Elkészítés
- Mossuk le a tintahalakat, távolítsuk el a csápokat, szárítsuk meg papírtörülközővel, majd vágjuk fel 5 a zsákot 5mm-es karikákra. Tartsuk meg a csápokat is! Tegyük mindet egy keverőtálba, és adjuk hozzá a joghurtot! Keverjük jól össze és minimum 1 órán át pácoljuk!
- Egy kistálban keverjük össze a csicseriborsó lisztet a fűszerekkel, sóval és borssal.
- A tintahal darabokat forgassuk meg alaposan ebben a keverékben, majd rázzuk le a felesleges lisztet, és helyezzük őket egy tányérra.
- Melegítsünk olajat egy mély serpenyőben. Amikor forró az olaj, óvatosan tegyük bele a bundás tintahal darabokat, és süssük őket aranybarnára. Csepegtessük le papír törölközőn, majd ismételjük meg a sütést a többi tintahal karikával.
- Szórjuk meg a frissen sült tintahal falatokat újhagymával és aprított koriander levéllel.
- Tálaljuk szobahőmérsékleten tálaljuk zöldcitrom/citrom szeletekkel.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu